Werknemer overspannen door arbeidsconflict. Wat nu?

Werknemer overspannen door arbeidsconflict. Wat nu?

18-02-2020

 

Een arbeidsconflict is al vervelend genoeg, maar wat als een werknemer overspannen raakt door dit arbeidsconflict? Dit is ontzettend vervelend voor de medewerker en de sfeer op de werkvloer. Gesprek Met Personeel geeft u tips over hoe u hier beste mee om kunt gaan. 

 

Hoe ontstaat een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict is in veel gevallen een conflict tussen werkgever en werknemer. Het kan een opzichzelfstaand probleem zijn, maar ook een serie van kleinere problemen. Een arbeidsconflict heeft vaak te maken met salaris, bonussen, functiewijziging of het overplaatsen van een medewerker. Als een medewerker het met een bepaalde keuze van het management niet eens is, kan er op de lange termijn een arbeidsconflict ontstaan. Arbeidsconflicten kunnen vaak voorkomen worden door goede communicatie en het voeren van duidelijke gesprekken over eventuele veranderingen. Heeft u hulp nodig tijdens het voeren van deze gesprekken? Bekijk dan wat een gespreksbegeleider van Gesprek Met Personeel voor u kan betekenen. 

 

Omgaan met een overspannen werknemer door een arbeidsconflict

Een vaak voorkomend gevolg van een arbeidsconflict is een overspannen medewerker. Om het voor u makkelijker te maken om correct met een overspannen werknemer om te gaan, hebben wij een aantal tips voor u opgesteld:

  • Zorg ervoor dat het arbeidsconflict snel wordt opgelost. De eerste stap is het gesprek aangaan met de medewerker en kijken wat het probleem is. Samen een oplossing vinden voor het arbeidsconflict geeft de medewerker het gevoel alsof hij/zij nog steeds onderdeel is van het bedrijf.
  • Neem de werknemer serieus en bekijk samen naar de oplossingen voor deze situatie. Als u de overspannen medewerker niet serieus neemt en niet naar de arbo-arts stuurt, kunt u in sommige gevallen aansprakelijk worden gehouden voor de gevolgen van de zieke medewerker. 
  • Zorg ervoor dat de werknemer naar een arbo-arts gaat als de werknemer overspannen blijkt te zijn. Hiermee laat u blijken dat u de ziekte van de werknemer serieus neemt. 
  • Lees u in over de rechten en plichten van een werkgever en werknemer op het gebied van een zieke werknemer. De arbo-arts besluit namelijk of de werknemer daadwerkelijk ziek is of door een arbeidsconflict niet in staat is om te werken.

 

Hulp of een gesprekspartner nodig?

Heeft u hulp nodig met het voeren van gesprekken met een overspannen medewerker na een arbeidsconflict? Of juist met gesprekken over het terugkomen van de werknemer in uw bedrijf? Door contact met ons op te nemen kunnen wij samen bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw onderneming.