Een jaargesprek voeren: hoe doet u dat?

Een jaargesprek voeren: hoe doet u dat?

14-04-2021

Een jaargesprek, oftewel een functioneringsgesprek, is een gesprek dat jaarlijks terugkomt. Het doel van een jaargesprek is het bespreken van het functioneren van de werknemer in kwestie. In veel gevallen kan het gaan om een gevoelig gesprek, aangezien er meestal ook opbouwende kritiek wordt gegeven. Hoe zorgt u voor constructieve feedback? En hoe bereidt u een jaargesprek voor?
 

Een jaargesprek voorbereiden

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit is van belang om problemen met uw werknemer te voorkomen. U vraagt zich misschien af wat dit te maken heeft met de voorbereiding. We leggen u dit uit. Als voorbereiding kunt u alvast naar uw werknemer doorsturen welke onderwerpen besproken gaan worden. Zo voorkomt u dat uw werknemer tijdens het gesprek wordt overvallen met een punt dat voor hem of haar uit de lucht komt vallen. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden. Breng de werknemer dus van tevoren op de hoogte.

 

Constructieve feedback geven

 

Een functioneringsgesprek voeren gaat gepaard met het geven van constructieve feedback. Dit houdt in dat u plat gezegd niet alleen vertelt wat er goed of fout is, maar dat u ook opbouwende tips meegeeft waar de medewerker iets mee kan. Probeer ook vooral te focussen op wat wél goed gaat zodat het gesprek een positieve ondertoon heeft, ook als de nodige opbouwende kritiek aan bod komt. Dit zorgt ervoor dat de medewerker gemotiveerd blijft en met een redelijk goed gevoel het gesprek verlaat. Ook voorkomt dit escalatie.

 

Het inschakelen van een gespreksbegeleider

 

Bent u bang dat escalatie niet makkelijk te voorkomen is? Dan is het zinvol om een gespreksbegeleider in te schakelen. Dit is een onpartijdige gespreksleider die u begeleidt bij de voorbereiding, het jaargesprek en het verslag achteraf. De mediator zorgt ervoor dat het gesprek kalm en gelijkwaardig verloopt. De gespreksbegeleider zorgt ook voor de verslaglegging om zo het personeelsdossier compleet te maken.

Door samen te werken met een mediator van Gesprek met personeel bent u beter voorbereid op het jaargesprek en wordt een verslechterde verstandhouding voorkomen. Sterker nog, een fijn jaargesprek kan de relatie tussen werkgever en werknemer verbeteren. Daarbij neemt de gespreksbegeleider u werkzaamheden uit handen.

 

Wat kan Gesprek met personeel voor u betekenen?

 

Ziet u het inschakelen van een gespreksbegeleider voor uw jaargesprekken zitten? Neem dan contact op met Gesprek met personeel. Wij ondersteunen u graag en zorgen voor een soepel functioneringsgesprek.