Ziekteverzuim

Een belangrijk onderdeel van onze HR diensten is verzuim begeleiding. Verzuim is namelijk een structureel probleem binnen organisaties. Door dit op de juiste manier aan te pakken, voorkomt u een hoop problemen met werknemers en diverse instanties. Heeft u te maken met vastgelopen dossiers of zijn er problemen met ziekteverzuim? Schakel dan via Gesprek met personeel begeleiding bij ziekteverzuim in. 

Verzuim management

Verzuim management is het beheren en bijhouden van verzuim. Denk aan contact met de arbodienst en verzuim melden. Verzuim houdt in dat een medewerker niet aanwezig is op het werk door ziekte. Dit kan een korte periode zijn maar het kan natuurlijk ook langer duren. Omdat gezonde werknemers zorgen voor een goed lopende onderneming is verzuim management heel belangrijk. Uit onderzoek is gebleken dat hoe gelukkiger werknemers zijn op het werk, hoe minder verzuim er is. Daarom houdt een verzuim manager zich bezig met zowel de oorzaak als de gevolgen van verzuim binnen een bedrijf.  

Diensten begeleiding ziekteverzuim

Via Gesprek met personeel kunt u een interim verzuim manager inschakelen. Als u binnen uw organisatie te maken heeft met te veel verzuim of met vastgelopen dossiers, is onze professional er om u bij te staan. Door de combinatie van kennis over de WVP (Wet verbetering poortwachter) en de juiste communicatie skills die onze verzuim manager heeft, staat u samen sterker. Zowel binnen uw organisatie als tegenover verschillende instanties. 

Diensten die vallen onder verzuim begeleiding zijn:

  • Contact/begeleiding arbodienst
  • Contact/begeleiding verzuimverzekering
  • Doorlooptijden Wet Verbetering Poortwachter (WvP)
  • Ziektedossier beheren + begeleiding richting WIA
  • Ziek melden/beter melden

De oorzaak aanpakken en ernstige gevolgen voorkomen

Een kundige verzuim manager zorgt ervoor dat het verzuim binnen een organisatie verminderd door de oorzaak aan te pakken. Door op een goede manier in gesprek te gaan met medewerkers en te laten merken dat er echt geluisterd wordt, groeit het vertrouwen van personeel in de organisatie. In situaties waarin dit station al gepasseerd is, adviseert de verzuim manager werkgevers bij hoe een specifieke situatie het beste kan worden aangepakt. Belangrijk hierbij is weten wat wel en niet mag en dossiers compleet en kloppend indienen bij diverse instanties. Dit voorkomt ernstige fouten en gevolgen met betrekking tot bijvoorbeeld uitkeringen. Daarnaast scheelt het een hoop tijd als alles in één keer goed wordt ingediend. 

Schakel een verzuim manager in

Heeft u interesse in het inschakelen van een verzuim manager? Of heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Samen kijken we wat de beste oplossing is in uw situatie.
 

Neem contact op

Wij slaan uw gegevens secuur op conform ons privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht