Gesprekken

Gespreksbegeleiding bij lastige gesprekken is een onderdeel van de HR diensten van Gesprek met personeel. Het voorbereiden en voeren van moeilijke gesprekken is een taak waar veel werkgevers en leidinggevenden als een berg tegenop zien. Het moet zorgvuldig worden aangepakt om conflicten te voorkomen. Daarom begeleidt Gesprek met personeel u graag bij verschillende soorten gesprekken in de hr gesprekscyclus zoals een beoordelingsgesprek, een functioneringsgesprek of overige HR gesprekken.

Begeleiding bij een beoordelingsgesprek

Het beoordelingsgesprek is een eenzijdig gesprek waarin de werkgever de werknemer beoordeelt. Hierin wordt onder andere besproken hoe het het afgelopen jaar is gegaan, de ontwikkeling en competenties van de medewerker en of hier eventueel consequenties aan verbonden zijn. Dit kan een positieve conversatie zijn, maar het kan natuurlijk ook betekenen dat er kritiek wordt geuit en dat er harde afspraken moeten worden gemaakt. Om te voorkomen dat dit uitmondt in een conflict en om het gesprek kalm en gelijkwaardig te houden, is het inschakelen van een onpartijdige professional verstandig. Bij dit soort gesprekken zijn namelijk vaak wederzijdse verwachtingen, het is daarom belangrijk om de rust te bewaren en een fijn gesprek te voeren.

Ondersteuning bij een functioneringsgesprek

Een functioneringsgesprek is een conversatie waarbij de werkgever en werknemer beiden feedback kunnen geven over het functioneren binnen de organisatie. De focus ligt op het verbeteren van prestaties en de werkrelatie in de toekomst. Ondanks de positieve insteek van de conversatie kunnen er punten van kritiek worden geuit. Een gespreksbegeleider zorgt voor een opbouwend en goed gesprek door kritiekpunten om te zetten naar een verbetertraject. Dit voorkomt een verslechterde verstandhouding. Hiernaast zorgt de gespreksbegeleider voor een correcte verslaglegging om het personeelsdossier mee compleet te maken. 

Overige HR gesprekken

Ook voor overige HR gesprekken, zoals een loopbaangesprek of een verzuimingsgesprek, bent u bij Gesprek met personeel aan het juiste adres. HR gesprekken komen meestal jaarlijks terug in de hr gesprekscyclus waardoor het inschakelen van een interim gespreksbegeleider erg efficiĆ«nt is. Zo is er een vast aanspreekpunt voor alle zaken rondom HR gesprekken. Onze professional is uiteraard op de hoogte van alle actuele zaken omtrent arbeidsvoorwaarden. 

Schakel een gespreksbegeleider in

Weet u niet precies hoe u de gesprekken met uw personeel aan moet pakken? En geeft u dit stukje graag uit handen? Schakel dan een gespreksbegeleider in via Gesprek met personeel. U krijgt begeleiding bij de goede voorbereiding op het gesprek en tijdens het gesprek zelf. Hiermee bespaart u tijd en bouwt u ook nog eens een up-to-date personeelsdossier op. Met een gespreksbegeleider zorgt elk gesprek voor vooruitgang. 

Neem contact op

Wij slaan uw gegevens secuur op conform ons privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht