Contracten

Het maken van contracten is een taak die Gesprek met personeel voor u uit handen neemt. Bij contracten opstellen komt veel kennis kijken. Als dit niet secuur gebeurt, kan dit grote gevolgen hebben voor u als werkgever. Daarom helpt onze professional u graag met het opstellen en beheren van contracten. 

Contracten beheren

Het beheren van contracten houdt in dat opgestelde contracten, zowel fysiek als digitaal, geordend worden bewaard. Hierdoor heeft u de juiste informatie altijd snel gevonden. Daarbij zorgt dit voor een duidelijk overzicht van welke afspraken zijn aangegaan en wanneer de contracten aflopen, zodat er tijdig kan worden gehandeld met betrekking tot uw medewerkers.

Contracten opstellen

Naast een correct contractbeheer is ook het opstellen van contracten een belangrijke taak van een contractmanager. U kunt hierbij denken aan ontslagbrieven, vaststellingsovereenkomsten, jaarcontracten, geheimhoudingsovereenkomsten, verwerkersovereenkomsten en ga zo maar door. Ook de verslaglegging van een functioneringsgesprek of beoordelingsgesprek behoort tot het takenpakket. Binnen vrijwel elke organisatie met personeel vliegen de contracten u om de oren. Alle gemaakte afspraken moeten immers worden vastgelegd. 

Aanspreekpunt personeelszaken

Contracten komen niet zomaar tot stand. Hier gaan vele zaken aan vooraf, zoals onderhandelingen. Na het opstellen van een contract is het in de loop van de tijd mogelijk dat werknemers klagen over punten die in het contract zijn opgenomen en die niet worden nagekomen. Om hierin te ondersteunen, is onze professional tevens het aanspreekpunt voor personeelszaken. Zowel voor het personeel als voor de leidinggevende(n). 

Een voorbeeld

Om u een beeld te geven van wat onze interim voor u kan betekenen op het gebied van contracten geven we u een voorbeeld rondom een ontslagbrief. Vooraf aan het opstellen van de ontslagbrief moeten afspraken worden gemaakt. Denk aan het bepalen van de opzegtermijn, afspraken over vergoedingen en afspraken over het inleveren van de bedrijfseigendommen. Vervolgens moet er een waterdicht contract worden opgesteld. Ook moet erop worden toegezien dat alles netjes wordt nageleefd. Allemaal zaken die u uitbesteedt aan een contractmanager.

Schakel een contractmanager in

Een contractmanager neemt u veel werk uit handen met het beheren en maken van contracten. Tevens is een contractmanager het aanspreekpunt rondom personeelszaken. Onze professional is op de hoogte van alle actuele regelgeving rondom arbeidsvoorwaarden en werkt secuur. Daarnaast gaat onze contractmanager persoonlijk te werk en wordt vooraf alles met u besproken. U krijgt een heldere uitleg over de inhoud van elk contract. Heeft u interesse in het inschakelen van een contractmanager? Neem dan contact met ons op.
 

Neem contact op

Wij slaan uw gegevens secuur op conform ons privacybeleid.

Velden met een * zijn verplicht